Λ Ε Μ Ε Ο Χ Ι

Λ Ε Μ Ε  Ο Χ Ι

Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Η Ανάποδη Ελένη ή ο Μίδας έχει αυτιά γαϊδάρου

ΠΗΓΗ: http://www.efsyn.gr  Η Εφημερίδα των Συντακτών


Είπε, όταν πάρουμε την εξουσία θα φτιάξουμε τα ουρητήρια και τις χέστρες από χρυσάφι, τα 'πε τον καιρό της αθωότητας, αυτό κρατάω.

Είπε ο Σωκράτης στον Λύσι «θεωρούμε το χρυσάφι και το ασήμι πολύτιμα, αλλά δεν είναι έτσι, πολύτιμος είναι ο σκοπός για τον οποίον χρησιμοποιούνται».

Ναι, πιστεύω ότι οι χέστρες είναι πολύτιμες κι αν διψάς στην έρημο, μια σταγόνα νερό είναι πιο πολύτιμη από έναν τόνο χρυσάφι.

Τέσσερις χιλιάδες στρέμματα δάσος, πεντακόσιες χιλιάδες δέντρα, δέκα χιλιάδες μανιτάρια της γιαγιάς, πέντε αγέλες λύκων, χίλια πουλιά δρυοκολάπτες με λοφίο και πεντακόσιοι πρασινοκόκκινοι μελισοφάγοι και τρυγόνια και τσιμπόγιαννοι και είκοσι σπάνιες ποικιλίες από βότανα και μυρωδάτα λουλούδια και ρείκια που απ’ τη ρίζα τους γερή φλογέρα γίνεται και κουτάλια και πίπες του παππού και χρωματίζουν μοβ το τοπίο το φθινόπωρο τα λουλούδια τους και πόσα κυβικά οξυγόνου που γεννούσε η χλωροφύλλη των δέντρων και των φυτών και πόσα τραγούδια γεννάει ο νους σαν ψάχνεις το μονοπάτι να βγεις από το δάσος και πόσα φίδια στη ρίζα της αγριοτριανταφυλλιάς παγώνουν τον χειμώνα για να χορέψει χωρίς φόβο ο ποντικός και πόσες ιστορίες ενός παραμυθά και του ψεύτη κυνηγού θα χαθούν μαζί με το δάσος που χάθηκε. Βάλ' τα στο ζύγι όλα αυτά και πες μου, αξίζουν το χρυσάφι;ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου