Λ Ε Μ Ε Ο Χ Ι

Λ Ε Μ Ε  Ο Χ Ι

Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Τα χωριά του Αγίου Βασιλείου αντιστέκονται στις ανεμογεννήτριες- ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ Β.Α.Π.Ε

ΠΗΓΗ:https://sites.google.com/site/pankretiodiktyoagonakatavape/news

Στη λαϊκή συνέλευση κατοίκων των χωριών του Αγίου Βασιλείου που έγινε στα Σελλιά, την Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου, με συμμετοχή και της συντονιστικής ομάδας Ρεθύμνου του Παγκρητίου Δικτύου Αγώνα κατά των βΑΠΕ,  αποφασίσαμε :
1. Να συμμετάσχουμε σε συνεργασία με όλους τους Κρητικούς στην προσφυγή         στο ΣΤΕ, για ακύρωση της άδειας του υβριδικού - αντλησιοταμιευτικού                   τέρατος της θυγατρικής της EDF,  και η συμμετοχή μας να είναι πάνδημος.
   2. Να  κλιμακώσουμε τον αγώνα μας καθώς η εταιρεία προχωρά ήδη σε                    μετρήσεις στα  χιλιάδες στρέμματα κτηνοτροφικής και αγροτικής γης που της        παραχωρούνται από το κράτος μέσω δασικών χαρακτηρισμών.
(Το τμήμα του έργου που αφορά τον νομό μας περιλαμβάνει την εγκατάσταση 47 ανεμογεννητριών στο  βουνό Τσιλίβδικα , πάνω από το φαράγγι του Κοτσυφού,  και 11 ανεμογεννητριών στην Λαμπινή. Η βάση - πλατεία ανέγερσης για κάθε ανεμογεννήτρια θα έχει διαστάσεις 30 x 40μ. ενώ πολλά χιλιόμετρα δρόμων θα διανοιχθούν εντός του χώρου εγκατάστασης των ανεμογεννητριών)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου