Λ Ε Μ Ε Ο Χ Ι

Λ Ε Μ Ε  Ο Χ Ι

Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΜΑΔΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΥΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ‏




Την Πέμπτη 25 του Σεπτέμβρη η ΟΜΑΔΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ διοργάνωσε συγκέντρωση από μέλη ομάδων και πρωτοβουλιών από όλη την Ημαθία , με τους οποίους συνεργαζόμαστε και μέσω του ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΡΑΣΗΣ ΦΟΡΕΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ,αλλά και φίλους που συμμετέχουν και βρίσκονται κοντά μας,με προσκεκλημένους από  την ομάδα  ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ και  εκπρόσωπο από Θεσσαλονίκη του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ "ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ" για ανταλλαγή εμπειριών και  για  σχεδιασμό κοινών δράσεων.
Μας ενημέρωσαν για το αυτοδιαχειριζόμενο εγχείρημα της συλλογικής κουζίνας που στηρίζει 180 άτομα συνεχώς από τον Απρίλη του 2013 με συμμετοχή και των ιδίων που βοηθιούνται ,κατά τη φιλοσοφία των ομάδων αλληλεγγύης που στόχος τους είναι και η ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και του αγωνιστικού φρονήματος  για την καταπολέμηση της φτώχειας.
Η ομάδα ασχολείται και με διανομή σχολικών ειδών, ενώ στηρίζει και το κοινωνικό φροντιστήριο Κατερίνης και παρέχει και νομική στήριξη σε πολίτες που έχουν ανάγκη.
Οι ομάδες της Ημαθίας αναφέρθηκαν στις δικές τους δράσεις και στη συνεργασία μεταξύ τους , για το κίνημα των ανασφάλιστων του ΟΑΕΕ , τις πρωτοβουλίες ενάντια στο φασισμό,τις ανεμογεννήτριες, τους πλειστηριασμούς, στο ξεπούλημα της ΔΕΗ,στη συγκέντρωση φαρμάκων για την Παλαιστίνη,για την παρουσία της ΕΛΜΕ Ημαθίας που στηρίζει και άλλες δράσεις στο νομό κ.α.
Η πολύ καλή  οργάνωση των συναγωνιστών από την Πιερία , η πολλή δουλειά που απαιτεί το εγχείρημα και ο ζήλος τους να προσφέρουν σε μια κοινωνία που βάλλεται, ήταν για όλους εμάς ένα πραγματικό μάθημα ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ.
Από την άλλη οι ομάδες της Ημαθίας με την πολυσχιδή δράση τους και με την πολύ καλή συνεργασία μεταξύ τους έδωσαν το δικό τους στίγμα στον αγώνα για την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και προκάλεσαν το ενδιαφέρον των προσκεκλημένων  ώστε να υπάρξει συνεργασία και αλληλοβοήθεια στο κοντινό μέλλον όποτε και όπου χρειαστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου