Λ Ε Μ Ε Ο Χ Ι

Λ Ε Μ Ε  Ο Χ Ι

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Πράσινος εμπρηστής

ΠΗΓΗ:  politischios.gr και thepressproject.gr Αναδημοσίευση: http://dasarxeio.com



Από χθες το απόγευμα η Χίος ξαναζεί εφιαλτικές στιγμές πυρκαγιάς, αυτή τη φορά στην βορειοδυτική πλευρά της. Μέχρι τώρα έχουν γίνει στάχτη αρκετές χιλιάδες στρέμματα αγροτικής και δασικής έκτασης, βοσκοτόπια καθώς και πολλές εκατοντάδες ελαιόδεντρα.
Η αιτία της πυρκαγιάς σύμφωνα με δημοσιεύματα και φωτογραφίες του τοπικού τύπου ήταν μια ανεμογεννήτρια η οποία προφανώς δεν άντεξε τον ισχυρό νοτιά και σπινθήρισε, κάηκε ολοσχερώς ο μηχανισμός της και προκάλεσε όλην αυτή την καταστροφή η οποία ακόμη συνεχίζεται παρ’ όλες τις υπεράνθρωπες και ολονύχτιες προσπάθειες πυροσβεστικής και εθελοντών οι οποίοι τελούν εν αναμονή των βροχών που θα σβήσουν τις φλόγες μιας και οι πολύ ισχυροί νότιοι άνεμοι καθιστούν αδύνατη την προσέγγιση αεροπλάνων και ελικοπτέρων.
Αναλυτικά το ρεπορτάζ από το politischios.gr αναφέρει:
Μάχη με πύρινο μέτωπο, που κάποιες στιγμές της ημέρας έφθασε και το ένα χιλιόμετρο σε μήκος, δίνει από το απόγευμα της Τετάρτης το σύνολο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου, προκειμένου να κατασβέσει πλήρως την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι στην περιοχή του Μελανειούς.

Η αιτία

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις αιτία για το πύρινο μέτωπο αποτέλεσε ελαττωματική ανεμογεννήτρια που εξεράγη με αποτέλεσμα να προκληθεί φλόγα σε θαμνώδη έκταση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου