Λ Ε Μ Ε Ο Χ Ι

Λ Ε Μ Ε  Ο Χ Ι

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Σχεδιαζόμενη καταστροφή του Νότιου Κυπαρισσιακού Κόλπου με τις ευχές του ΥΠΕΚΑ

ΠΗΓΗ: http://dasarxeio.com


Κοινό Δελτίο Τύπου 12 περιβαλλοντικών οργανώσεων σχετικά με την επικείμενη καταστροφή της δεύτερης σημαντικότερης περιοχή ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας Caretta caretta στη Μεσόγειο!
Κώδωνα κινδύνου κρούουν οι περιβαλλοντικές οργανώσεις καθώς ο Νότιος Κυπαρισσιακός Κόλπος κινδυνεύει να καταστραφεί με ευθύνη του ΥΠΕΚΑ. Πρόκειται για μια περιοχή με εξέχουσα οικολογική σημασία καθώς αποτελεί τη δεύτερη σημαντικότερη περιοχή ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας Caretta caretta στη Μεσόγειο και φιλοξενεί εκτεταμένο οικοσύστημα θινών.
Παρά το γεγονός ότι η χώρα μας έχει παραπεμφθεί στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης επειδή δεν έχει εξασφαλίσει την προστασία του απειλούμενου είδους στη συγκεκριμένη περιοχή, οι ελληνικές αρχές προωθούν με γοργούς ρυθμούς και με κλειστές διαβουλεύσεις Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο όχι μόνο δεν μπορεί να θεωρηθεί ως εργαλείο βιώσιμης ανάπτυξης και αποτελεσματικής προστασίας αλλά, αντίθετα, στοχεύει στην εξυπηρέτηση οικοδομικών συμφερόντων, διακινδυνεύοντας έτσι το μέλλον της περιοχής αλλά και φέρνοντας την χώρα προ μιας βέβαιης καταδίκης.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου