Λ Ε Μ Ε Ο Χ Ι

Λ Ε Μ Ε  Ο Χ Ι

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Περί όρκων, πανό, και ανωμαλιών

ΠΗΓΗ: http://soshalkidiki.wordpress.com/

Ορκίστηκε την Κυριακή το νέο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αριστοτέλη, απουσία της μείζονος αντιπολίτευσης. Η εκλογή ανθρώπων του κινήματος ενάντια στις καταστροφικές εξορυκτικές δραστηριότητες στην περιοχή μας, είναι ένα σημαντικό βήμα στον πολύχρονο και μακρύ αγώνα μας. Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο που ανέλαβαν και ελπίζουμε, μέσω του θεσμικού τους ρόλου, να καταφέρουν να αποδείξουν ότι ο αγώνας μας είναι αγώνας για την ποιότητα ζωής και την υγεία όλων μας.
Στην τελετή ορκωμοσίας δεν παραβρέθηκαν οι εκλεγέντες της μείζονος αντιπολίτευσης, επικαλούμενοι λόγους προστασίας της προσωπικής τους αξιοπρέπειας και της ακεραιότητάς τους. Η κύρια απειλή για την αξιοπρέπεια και την ακεραιότητα της μείζονος αντιπολίτευσης, θεωρήθηκε η ανάρτηση στο χώρο πανό από αυτούς “που όλα αυτά τα χρόνια, αποτελούν πηγή ανωμαλίας για τον τόπο μας”.
Οι πηγές ανωμαλίας – όπως και οι πηγές ρύπανσης – για τον τόπο μας, δε βρίσκονται ανάμεσα στους ανθρώπους που με κάθε κόστος, υπερασπίζονται την ύπαρξή τους, τα παιδιά τους, την υγεία τους, το περιβάλλον τους. Οι πηγές ανωμαλίας – όπως και οι πηγές ρύπανσης – για τον τόπο μας, βρίσκονται ανάμεσα σ΄εκείνους που υπερασπίζονται με κάθε κόστος τις “επενδύσεις”. Βρίσκονται ανάμεσα σ΄εκείνους που δε διστάζουν να ξεπουλάνε τον τόπο, να διευκολύνουν με κάθε τρόπο τους “επενδυτές”, να διώκουν ανθρώπους που αγωνίζονται για το αυτονόητο. Βρίσκονται ανάμεσα σ΄εκείνους που απειλούν ότι θα καούν χωριά αν το εκλογικό αποτέλεσμα δεν είναι της αρεσκείας τους, που μηνύουν – με ψευδείς καταγγελίες – πολίτες, που στέλνουν στρατούς πάνοπλων αστυνομικών μέσα στα χωριά, που καλλιεργούν συστηματικά και συντεταγμένα τη διχόνοια και τη διάρρηξη του κοινωνικού ιστού.
Αυτοί που βρίσκονται σε θέσεις αιρετών, βρίσκονται εκεί ως εντολοδόχοι, με σκοπό να διασφαλίσουν τη ζωή και τα δικαιώματα των πολιτών και να εξασφαλίσουν την προστασία κάθε ζωτικού χώρου και πόρου προς όφελος και συμφέρον της κοινωνίας. Για την προστασία του συμφέροντος των εταιρειών και των επενδυτών, υπάρχουν οι διευθύνοντες σύμβουλοι και οι παρατρεχάμενοι.
Σε τί απ΄τα δύο διέπρεψε ο συνδυασμός του απερχόμενου δημάρχου, ώστε να αναρωτιέται γιατί οι πολίτες τον υποδέχθηκαν με πανό, όπου του καταθέτουν τη γνώμη τους για τα έργα και τις ημέρες της θητείας του;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου