Λ Ε Μ Ε Ο Χ Ι

Λ Ε Μ Ε  Ο Χ Ι

Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Εκδήλωση για το «Πολυτεχνείο»

ΠΗΓΗ: http://aneksartitiprotovoulianaousas.blogspot.gr



41 χρόνια μετά το «Πολυτεχνείο», σε ποια κατάσταση κοινωνική και πολιτική βρίσκεται σήμερα η 
Ελλάδα και ο περίγυρός της; Απ' την Παλαιστίνη ως την Ουκρανία, από το Κομπάνι ως την Κύπρο και γυρνώντας πίσω, στη χώρα μας, βρισκόμαστε σε μια διεθνοποιημένη επιθετικότητα, όπου πόλεμος και φασισμός βρίσκονται σε έξαρση.
Μέσα σ' αυτήν τη γενικευμένη, αντιδραστική επίθεση, το νόημα του «Πολυτεχνείου», με πυρήνα του την έννοια της ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ για τις ελευθερίες και τα δικαιώματα του λαού, είναι όσο ποτέ επίκαιρο. Η συμπόρευση της Ε.Ε. με τους ναζιστές της Ουκρανίας, οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές επεμβάσεις στη Μέση Ανατολή, η ασυδοσία των σιωνιστών του Ισραήλ, απ' τη μια πλευρά η ισλαμοφοβία και από την άλλη η υποστήριξη προς τους ισλαμοφασίστες που κατέληξε στις σφαγές του ISIS, το «άδειασμα» της Κύπρου από «φίλους και εταίρους», αναδεικνύει το πολύ επικίνδυνο και πολεμικό περιβάλλον στο οποίο βρισκόμαστε.
Ταυτόχρονα, πέρα από την ίδια την ανοιχτά ναζιστική και δολοφονική «Χρυσή Αυγή», η ακροδεξιά εκφράζεται σε κυβερνητικό επίπεδο με νομοθετικά πραξικοπήματα, αντεργατικούς νόμους, εξαθλίωση του λαού, τρομοκρατία και τραμπουκισμούς από κράτος και παρακράτος ενάντια σε όσους αντιστέκονται και αγωνίζονται, με τον μαζικό γκεμπελισμό των μέσων αποπροσανατολισμού και παραπληροφόρησης.
Η Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία τιμάει την επέτειο του «Πολυτεχνείου» συζητώντας τον σύγχρονο φασισμό με εκδήλωση - συνέλευση την Κυριακή 16 Νοέμβρη στην αίθουσα «Πιθάρι», απέναντι από την πρώην Αγροτική Τράπεζα στη Νάουσα με θέμα «Πόλεμος και φασισμός, γύρω και εντός της Ελλάδας».
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΝΑΟΥΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου