Λ Ε Μ Ε Ο Χ Ι

Λ Ε Μ Ε  Ο Χ Ι

Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Προσφυγή στη Δικαιοσύνη για τις ανεμογεννήτριες



Συνεχίζεται η συγκέντρωση υπογραφών για την ακύρωση της έγκρισης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου που αφορά στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στον Δήμο Αγίου Βασιλείου και στο Νομό Χανίων, καθώς επίσης και τις δεξαμενές στο Αζιλακόδασος στα όρια των Νομών Ηρακλείου και Λασιθίου.
Η Συντονιστική ομάδα Ρεθύμνου του Παγκρητίου Δικτύου κατά των ΒΑΠΕ, καλεί όσους επιθυμούν να συνυπογράψουν την αίτηση ακύρωσης, προκειμένου αυτή άμεσα να κατατεθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Σε σχετική ανακοίνωσή του το Δίκτυο αναφέρει: «Σε λίγες ημέρες λήγει η προθεσμία για την κατάθεση στο ΣτΕ Αίτησης Ακυρώσεως κατά της απόφασης του ΥΠΕΚΑ που εγκρίνει τους Περιβαλλοντικούς Όρους του Υβριδικού- αντλησιοταμιευτικού έργου της Υδροαιολικής Αιγαίου (θυγατρικής της γαλλικής EDF). Πρόκειται για ένα έργο-τέρας που περιλαμβάνει δυο δεξαμενές αντλησιοταμίευσης (η καθεμιά για 1.200.000 κυβ.μ. στα όρια των νομών Ηρακλείου και Λασιθίου, στο Αζιλακόδασος, ένα από τα σπάνια Μεσογειακά δάση αριάς) και 106 ανεμογεννήτριες από τις οποίες 48 στο Νομό Χανίων και οι 58 στον Δήμο Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου