Λ Ε Μ Ε Ο Χ Ι

Λ Ε Μ Ε  Ο Χ Ι

Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

ΕΛΤΕΧ Άνεμος: Αυτές είναι οι επενδύσεις της διετίας


Του Δημήτρη Δελεβέγκου

Διαδικαστική υπόθεση αποτελεί η είσοδος της ΕΛΤΕΧ άνεμος στο χρηματιστήριο Αθηνών, ύστερα από την έγκριση του ενημερωτικού δελτίου της εταιρείας από την επιτροπή κεφαλαιαγοράς. Έτσι, η ΕΛΤΕΧ άνεμος, που είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη στον κλάδο των ΑΠΕ, αποτελεί την πρώτη εταιρεία, ύστερα από μία πενταετία, που μπαίνει στο χρηματιστήριο. 

Για την επικείμενη είσοδο στο χρηματιστήριο η εταιρεία διοργάνωσε σήμερα συνέντευξη Τύπου, όπου επισημάνθηκε ότι το ποσό ύψους 40 εκατ. ευρώ που θα αντληθεί μέσω της ΑΜΚ, θα διατεθεί για την χρηματοδότηση του επενδυτικού προγράμματος αξίας 107 εκατ. ευρώ για το διάστημα 2014-2015. Τα υπόλοιπα χρήματα θα προέλθουν από τα διαθέσιμα της εταιρείας και από τον μακροπρόθεσμο τραπεζικό δανεισμό.

"Μετά την ψήφιση του new deal διαθέτουμε ένα ξεκάθαρο θεσμικό πλαίσιο, ενώ, μέχρι το τέλος του χρόνου, θα επιλυθεί το ζήτημα της ρευστότητας του ΑΔΜΗΕ. Η ελληνική οικονομία από το στάδιο της ύφεσης, διέρχεται στο στάδιο της σταθεροποίησης και πλέον περνά στην ανάπτυξη" σημείωσε ο πρόεδρος της ΕΛΤΕΧ άνεμος Αναστάσιος Καλλιτσάντσης.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου