Λ Ε Μ Ε Ο Χ Ι

Λ Ε Μ Ε  Ο Χ Ι

Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Είδος πολυτελείας η ηλεκτροδότηση

Οι μισοί δικαιούχοι δεν κάνουν χρήση του Κοινωνικού Τιμολογίου εξαιτίας της γραφειοκρατίας, ενώ 4 εκατ. Ελληνες κινδυνεύουν να μείνουν στο σκοτάδι.

Του Βασίλη Γεώργα
 ΠΗΓΗ: http://www.efsyn.gr

Ο θάνατος ενός ακόμη ανθρώπου «από διακοπή ρεύματος» στη σύγχρονη Ελλάδα έρχεται να αναδείξει με τραγικό τρόπο την ανεπάρκεια των μηχανισμών της πολιτείας να παράσχουν το ελάχιστο δίχτυ ασφαλείας σε μια κοινωνία που χειμάζεται από την οικονομική ένδεια και έχει φτάσει στο σημείο να αντιμετωπίζει το κοινωνικό αγαθό της ηλεκτροδότησης ως είδος πολυτελείας. Στην πιο φτωχή χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπου το ρεύμα έχει αυξηθεί 40% στα χρόνια του Μνημονίου, και κάθε χρόνο γίνονται πάνω από 350.000 αποκοπές και ένα εκατομμύριο διακανονισμοί από τη ΔΕΗ, επειδή οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ, το κράτος θεωρεί πως έχει κάνει το χρέος του απέναντι στους πιο αδύναμους και ευάλωτους καταναλωτές, δημιουργώντας το περιβόητο Κοινωνικό Τιμολόγιο.

Η ειδική αυτή κατηγορία τιμολογίων δεν προβλέπει μόνο χαμηλότερες χρεώσεις για τους οικονομικά ασθενέστερους (άνεργοι, χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, τρίτεκνοι κ.ά.), αλλά κυρίως διασφαλίζει την ειδική μεταχείριση πολιτών που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας ή υποστηρίζονται μηχανικά. Ειδικά για τους ανθρώπους αυτούς, ο Κώδικας Προμήθειας ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου