Λ Ε Μ Ε Ο Χ Ι

Λ Ε Μ Ε  Ο Χ Ι

Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Λευτεριά και πατρίδα στους λαούς!


Είμαστε εμείς που οι γονείς και παππούδες μας νιώσαν την σκλαβιά και καταπίεση. Καταγόμαστε από αυτούς που ζήσαν τις διώξεις, τις εξεγέρσεις, την προσφυγιά και το ρατσισμό.
  Αυτά μας κάνουν- θα έπρεπε να μας κάνουν- πάρα πολύ ευαίσθητους σε τέτοια θέματα και όχι ένας νόθος και επιφανειακός συναισθηματισμός. Ο πόνος της σκλαβιάς, της προσφυγιάς και της εξαθλίωσης ξαναγεννιέται στις μέρες μας, είτε με την ανοιχτή μορφή των πολέμων και του φασισμού στην περιοχή μας είτε με την οικονομική ανέχεια στη χώρα μας. Οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις δημιουργούν κύματα δυστυχισμένων ανθρώπων που, απελπισμένα, πάνε να διαφύγουν  τον όλεθρο, θαλασσοδέρνουν στο Αιγαίο, πνίγονται και χρησιμοποιούνται από την φασιστική προπαγάνδα. Η Ελλάδα και η κυβέρνηση της είναι συνένοχες σ’αυτό το δολοφονικό δράμα!
 Οι Παλαιστίνοι είναι πρόσφυγες μέσα στην ίδια την πατρίδα τους. Κλεισμένοι σε γκέτο εξόντωσης, όπως ήταν οι μαύροι  στην Νότιο Αφρική, για τους οποίους πάλευε κάποτε όλη η ανθρωπότητα, που τώρα σιωπά. Περιτριγυρισμένοι από συρματοπλέγματα και «τείχος του αίσχους», όπως το αποκαλούσαν στο Βερολίνο αυτοί που απλόχερα ενισχύουν σήμερα τους σιωνιστές ενάντια στους Παλαιστίνιους. Όπως τότε ο Κένεντι φώναξε «Είμαστε όλοι Βερολινέζοι» εμείς κραυγάζουμε με απέραντη θλίψη και αγανάκτηση  «Είμαστε όλοι Παλαιστίνιοι»!
 Παγκόσμια βαριά σιωπή. Ακόμη και από τις Λέσχες Ποντίων. Που κάνουν εκδηλώσεις γενοκτονίας ,  πολλές φορές με εθνικιστικό έως ακροδεξιό περιεχόμενο, αλλά μουγγάθηκαν, άπραγές, μπροστά στο δράμα του ουκρανικού λαού και ποντιακού πληθυσμού, από κομματική υστεροβουλία. Οι Πόντιοι της Ουκρανίας γνωρίζουν νέους διωγμούς και προσφυγιά από τον φασισμό και τον πόλεμο εκεί. Είμαστε αλληλέγγυοι μαζί τους, όπως και με τους Παλαιστίνιους, και απαιτούμε το ίδιο να κάνουν και οι Λέσχες Ποντίων και γενικότερα Προσφύγων.
Δέλιου- Παναγιωτίδου Ευαγγελία
Ιγνατιάδης Νίκος
Μαλτανίδης Γιώργος
Μουρατίδης Γιώργος
Μπαλτατζίδου Αντιγόνη
Παπαδοπούλου Δήμητρα
Παπαχρυσοστομίδης Λάζαρος
Σιδηροπούλου Ελένη
Τουτουτζίδου Μαριάνθη
Φανιάδου Σοφία 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου