Λ Ε Μ Ε Ο Χ Ι

Λ Ε Μ Ε  Ο Χ Ι

Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

Eνημερωτική συγκέντρωση

Το ορειβατικό τμήμα του Ε.Ο.Σ. Νάουσας, σε συνεργασία με το δίκτυο «ΣΟΣ ΒΕΡΜΙΟ », θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη 21 Ιουνίου και ώρα 7.30 μ.μ., στο «Στέκι Νεολαίας», ενημερωτική συγκέντρωση, που αφορά την επικείμενη εγκατάσταση του φαραωνικού αιολικού πάρκου στο Βέρμιο.
Η συγκέντρωση στηρίζεται από σειρά τοπικών φορέων της πόλης και είναι ανοιχτή προς όλους τους πολίτες. Δικαίωμα τοποθέτησης έχουν άπαντες μετά τις αρχικές τοποθετήσεις των έγκριτων επιστημόνων που θα απαρτίσουν το πάνελ ομιλητών.
Εντωμεταξύ, το θέμα του αιολικού πάρκου στο Βέρμιο συζητήθηκε στην 3η τακτική συνεδρίαση του ΤΕΕ τμήματος κεντρικής Μακεδονίας, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης, 13 του μηνός, στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας.
Σε ό,τι αφορά το ζήτημα του αιολικού πάρκου στο Βέρμιο, η Ν.Ε. Ημαθίας του ΤΕΕ εισηγητικά επισήμανε ότι:  «...Δημιουργούνται μια σειρά από ερωτήματα που αφορούν κυρίως τις περιβαλλοντικές και κλιματικές επιπτώσεις σε τοπική κλίμακα αλλά και τις επιπτώσεις που θα έχει σε διάφορους τομείς της τοπικής οικονομίας (κτηνοτροφία, γεωργία κ.α) η κατασκευή του εν λόγω έργου. Οι ενστάσεις έχουν κυρίως να κάνουν με τις διαστάσεις του έργου που θα απαιτούνται ώστε να επιτευχθεί ο ενεργειακός στόχος που έχει τεθεί...Κατά την άποψή της Ν.Ε του ΤΕΕ Ημαθίας θα πρέπει να στοχεύει σε δύο άξονες: α. Την ενημέρωση των πολιτών για τις περιβαλλοντικές ,κλιματολογικές ,οικονομικές επιπτώσεις σε βραχυπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα καθώς και τα οφέλη μιας τέτοιας επένδυσης. Β. Να συσταθεί ομάδα εργασίας που λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα από τα υφιστάμενα αιολικά πάρκα ανά την επικράτεια να προβεί σε κρίσεις και συμπεράσματα όσον αφορά τα παραπάνω ζητήματα. Η ομάδα αυτή χρησιμοποιώντας και όλες τις υφιστάμενες μελέτες για τα εν λειτουργία αιολικά πάρκα πριν την κατασκευή τους θα μπορεί να βγάλει πιο επισφαλή συμπεράσματα για τα οφέλη και τις επιπτώσεις από μια τέτοια επένδυση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου