Λ Ε Μ Ε Ο Χ Ι

Λ Ε Μ Ε  Ο Χ Ι

Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

Οργανωτικό ''SOS Βέρμιο''

Πολύ παραγωγική συζήτηση πραγματοποίησαν οι συμπολίτες, που οργάνωσαν την ημερίδα για τις ανεμογεννήτριες. Υπήρξαν διάφορες προτάσεις για το πώς μπορεί να προχωρήσει  οργανωτικά η ενημέρωση των συνδημοτών μας για το θέμα των ανεμογεννητριών. Γενικά, κατατέθηκε ότι η χρήση του βουνού πρέπει να είναι ισόρροπη, βοηθώντας αναπτυξιακούς τομείς, δίχως καταστροφικές συνέπειες για τη φύση και τους ανθρώπους. Συζητήθηκαν διάφορες προτάσεις για το πώς μπορούν να ενεργοποιηθούν φορείς και πολίτες, που, ως τώρα, αδιαφορούν, ώστε το βουνό να μην πέσει στα συμφέροντα της ιδιωτικοποίησης και καταστροφής του, αλλά, αντίθετα, να συμβάλλει στις λαϊκές ανάγκες. Προτάθηκε να υπάρξει άμεσα διακήρυξη αποδεκτή απ' όλους και να συνυπογραφεί από ενδιαφερόμενους φορείς και δημότες.
Χαρακτηριστικά ειπώθηκε από τον δημοτικό σύμβουλο κ.Α. Λακηνάνο «πώς μπορούμε να μιλάμε για περισσότερη ιδιωτική ενέργεια όταν ένα εκατομμύριο λαϊκά νοικοκυριά αδυνατούν να πληρώσουν τους υπάρχοντες λογαριασμούς και μένουν χωρίς ρεύμα;». Ο κ. Γ. Καισαρίδης αναφέρθηκε στο θέμα της «ανάπτυξης», λέγοντας ότι «ο κύριος μοχλός ανάπτυξής μας αυτήν τη στιγμή είναι ο τουρισμός, ο οποίος θα καταστραφεί από την εγκατάσταση εκατοντάδων ανεμογεννητριών».
Από τη μεριά των κτηνοτρόφων μίλησε ο κ. Τ. Πλήκαςκαταμετρώντας τη δραματική μείωση της κτηνοτροφίας μας  και την πιθανή εξάλειψή της με τις ανεμογεννήτριες, ενώ, αντίθετα, η κτηνοτροφία θα μπορούσε να γίνει πηγή πλούτου.

Στη συνάντηση πήραν μέρος υπερασπιστές του Βερμίου, της οικονομίας και οικολογίας του, ακτιβιστές από τη Βέροια και δήλωσαν επίσημη συμμετοχή στο «SOS Βέρμιο», εκτός από την ήδη συμμετέχουσα «Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Νάουσας», το ορειβατικό τμήμα του Ε.Ο.Σ. Νάουσας ,ο Σύλλογος Κτηνοτρόφων Νάουσας  και ο Αθλητικός Σύλλογος «ΚΈΝΤΑΥΡΟΣ». Εκπρόσωποι άλλων φορέων που παρευρέθηκαν, δήλωσαν ότι θα μεταφέρουν τη συζήτηση στους συλλόγους τους, ώστε να συμμετάσχουν και αυτοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου