Λ Ε Μ Ε Ο Χ Ι

Λ Ε Μ Ε  Ο Χ Ι

Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Άρθρο του Ανθρώπινου Δυναμικού Βέροιας για το αιολικό πάρκο Βερμίου


Άρον άρον η εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο Βέρμιο







Άρον άρον η εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο Βέρμιο




(Δημοσιεύθηκε στις 22/7/12)
ΠΟΥ ΠΗΓΕ Η ΒΙΩΣΙΜΗ ΚΑΙ ΑΕΙΟΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΖΟΤΑΝ Ο ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ;
  Την περασμένη Δευτέρα παρακολουθήσαμε ένα ακόμη δημοτικό συμβούλιο – «παρωδία», αφού το «έργο» ήταν χιλιοπαιγμένο και το τέλος του γνωστό. Απορία πραγματικά προκαλεί γιατί ήταν αναγκαίο να χαθούν περισσότερες από 4 ώρες συζήτησης, αφού η πλειοψηφία ήταν εξασφαλισμένη από πριν και απόφαση προειλημμένη, ακόμη και για τη στήριξη μιας εισήγησης που άλλαξε την τελευταία στιγμή, χωρίς να δοθεί καμία απολύτως εξήγηση για την αλλαγή αυτή. Μάλιστα επειδή η εισήγηση είχε δει το φως της δημοσιότητας στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου τελικώς το θέμα αναβλήθηκε με επίσημη δικαιολογία την ανάγκη παρουσίας εκπροσώπου της εταιρίας (γιατί άραγε), η «νέα» εισήγηση, είχε το περιεχόμενο της προηγούμενης με διαφορετική όμως …κατάληξη, ώστε περισσότερο έμοιαζε με κακόγουστο αστείο, για μια πολύ σοβαρή όμως υπόθεση που αφορά όλους μας.

  Η απίστευτη αυτή λοιπόν «κωλοτούμπα» της Δημοτικής Αρχής αντί να βρει αντιμέτωπη την αντιπολίτευση, την βρήκε αντιθέτως σύμμαχο για να ξεπεραστεί η «εσωτερική» αντιπολίτευση. Έτσι λοιπόν, εκεί που ο Χρήστος Κούτρας και η Βέτα Αρχοντάκη όρθωσαν ανάστημα για λόγους αρχής και ενώ πολλοί άλλοι φρόντισαν να λείπουν από τη αίθουσα, ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης φρόντισε να αβαντάρει την επιλογή της τελευταίας στιγμής της Δημάρχου και να δώσει την αναγκαία στήριξη με την παράταξη του για να περάσει άμεσα ένα τεράστιο θέμα για την Ημαθία χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση.
  Προφανώς αυτήν την ενημέρωση δεν ήθελαν δημοτική αρχή και αντιπολίτευση, αλλιώς με κάποιον τρόπο θα την επεδίωκαν εδώ και τέσσερα χρόνια που ξεκίνησε η προσπάθεια εγκατάστασης 7 αιολικών πάρκων στο Βέρμιο. Μάλιστα. Εδώ και 4 χρόνια ξεκίνησε η εκδήλωση ενδιαφέροντος και η κατάθεση αιτήσεων για έκδοση αδειών και ο Δήμος δεν φρόντισε να εκδώσει ούτε μία ανακοίνωση για το έργο. Αποτέλεσμα να μην γνωρίζει κανείς τίποτα. Ακόμα και η εικόνα δημοτικών συμβούλων που ρωτούσαν τα αυτονόητα κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ήταν θλιβερή, απογοητευτική. Κυρίως γιατί μοιραία μετέτρεπε δημοτικούς συμβούλους σε μαθητευόμενους και αναγόρευε τον εκπρόσωπο της εταιρίας σε «δάσκαλο». Περισσότερο από 1,5 ώρα κράτησε το σεμινάριο δίνοντας το λόγο στον εκπρόσωπο της εταιρίας, ενώ δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων που είχαν αντίθετη άποψη όφειλαν να περιοριστούν «εντός τριών λεπτών σύμφωνα με τον Κανονισμό»!

Δημοσιεύθηκε απο Ανθρώπινο Δυναμικό Βέροιας, www.teliaveria.gr  22/07/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου